historien bak Hjertholm og norsk og dansk keramisk design

Forretningen Hjertholm spesialiserer seg på å selge og markedsføre både norsk og dansk brukskunst og da særlig keramikk. Hjertholm sin forhistorie går så langt tilbake som 1892. Dette var året da bondesønnen Endre Hjertholm begynte på sin drøm om å starte sin egen handelsvirksomhet i form av butikken som fikk navn etter ham. Han hadde i mange år levd svært sparsommelig nettopp for å spare opp mye penger slik at han kunne starte sin helt egen virksomhet i Bergen. I 1914 etablerte han Hjertholm i Strandgaten til glede for bymann og stril.

Dessverre så var det ikke ennå så mange resurssterke personer i byen på denne tiden og svært få av disse viste da interesse for dansk og norsk praktisk brukskunst. “På 1970-tallet så går derimot forretningen godt og interessen for skandinavisk brukskunst er økende”(http://www.hjertholm.no/historie.html.) På 1980-tallet skjer det forandringer og forretningen flytter da til det splitter nye handlesenteret “Galleriet” midt i hjertet av Bergen sentrum. Praktisk keramisk brukskunst og dekor blir mer og mer populært og etterspørselen bare vokser. I takt med dette åpner det også etterhvert flere utsalgssteder og butikker med fokus på interiør og design og særlig keramisk kunst og brukskunst i blant annet glass og keramikk.

I dette økende og blomstrende markedet så var det spesielt viktig for butikken Hjertholm å skille seg ut blant de andre utsalgsstedene for å tiltrekke seg de riktige kundene. Derfor har Hjertholm nå godt etablert på toppen av Galleriet med et stort utvalg av kunst i både glass, keramikk og andre materialer slik at de fleste kundene som kommer hit både fra utlandet og selveste bergenserne skal ha masse flotte produkter å velge i. Hjertholm er også etablert nå med en sterk profil og mye større forretning på 250 kvadratmeter på toppen av kjøpesenteret. Butikken oppleves som luftig og romslig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *