Om oss

Vi i http://svein-narum.no/ er lidenskapelig opptatt av håndlaget skandinavisk keramikk. Tradisjon, godt håndverk og utmerket kvalitet er meget viktig for oss.I Skandinavia synes mange at hverdagen går litt for fort og ønsker å ta en pust i bakken og et skritt tilbake. Derfor mener mange eksperter også at solid håndverk i naturlige materialer som keramikk vil komme mer og mer på banen i årene fremover. Kvalitet og produkter som varer lenge og er solide vil bli et viktig fokusområde for mange designere. Samtidig mener ekspertene at Skandinavisk keramikk og interiør vil bli enda mer populært internasjonalt. Dette er veldig gode nyheter for alle som er opptatt av godt håndverk!

Den gjennomgående tråden er de rene linjene og den lyse og minimalistiske stilen. Lyst og hvitt kan også inneholde en varme og hvitt er dessuten en farge som passer til alt og er nøytral. Fargene som vil bli in i årene fremover hva angår den keramiske stilen er jordfarger som oker, grønn, gul,kamel og konjakk. Skandinaviske mennesker stiller også flere krav til produksjon enn før. Det er viktig at produksjonen for håndlaget keramikk følger etiske krav og regler både i forhold til hvem som lager produktene, at produktene er kortreiste, at materialene er miljøvennlige og bærekraftige og at produktene er solide og har en lang og god holdbarhet.

Om man tar for seg keramisk kunst og historien bak så ser vi at det særlig er 3 keramiske mestere som har vært toneangivende i Skandinavia. Den moderne keramikken hadde sin begynnelse på 1800-tallet og Patrick Nordstrøm, Nils De Barck og Andreas Schneider er noen av de viktigste og mest innflytelsesrike skandinaviske keramikerne vi har hatt. Heldigvis kom japonismen inn på denne tiden og plutselig fikk keramisk kunst i Skandinavia en klar og tydelig linje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *