Stine Goya designer ny kolleksjon for Kahler

Stine Goya har alltid hatt et stort og brennende ønske om å designe keramikk.” Selv om keramikk er et nytt område for den danske kunstneren så har hun grepet an oppgaven med en stor optimisme” (http://www.dmogt.dk/trend/artikel/stine-goya-kahler.) Det som blir det gjennomgående temaet for samarbeidspartnerne Stine Goya og Kahler er 1950 og 60-tallets frodige mønstre og originale stil. Jesper Holst Schmidt er lederen bak merket Kahler og han forteller at den velkjente Skandinaviske merkevaren innen keramikk lenge hadde ønsket å lage en kolleksjon med utstrakt bruk av historiske teknikker og da de så Stine Goya sin unike design innen kleskolleksjoner som hun har laget opp gjennom årene så følte han at det var en perfekt match.

Siden Stine Goya er en velkjent dansk klesdesigner og alltid har hatt tekstil som sitt hovedområde så blir det helt nytt og spennende for henne å plutselig skulle designe i et helt annet materiale som leire og dessuten berike og bli en del av det Skandinaviske folks hjem med sin vakre kunst i keramikk. Som hun forteller selv så synes hun det skal bli herlig å få lov til å skape kunst i en bløt og formelig masse som leire som forandrer seg til noe stabilt og varig. Den helt nye og eksklusive serien i keramikk har fått navnet “Fiora”. Fargene her er valgt bevisst utifra stilen og man har først og fremst en sober rosa variant og på den andre siden en midnattsblå variant med hvite detaljer.

Utover dette finnes det også noen vaser i kompletterende farger i lekker gull og noen i Bordeaux.

Disse fargene forsterker og fremhever hverandre om de blir brukt sammen i et design.

Stine Goya fremhever særlig at samarbeidet med Kahler ønsker å nå inn til selve folkesjelen og hun fryder seg masse over at designinteresserte mennesker over hele Skandinavia snart skal kunne ta i bruk hennes gjenstander og at de skal kunne bidra positivt til ulike menneskers hjem i hverdagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *